Beperkte servicefunctionaliteit i.v.m. COVID-19. Klik hier voor meer informatie.

Support

Ons Doel

Een bedrijfswaarderingsdienst leveren die geschikt en begrijpelijk is voor alle belanghebbenden in het MKB-segment.

Wij willen je niet alleen een bedrijfswaarde geven. We bieden je ook extra kennis en inzichten om de waardebepaling te begrijpen én gebruiken. Kunnen we onszelf ergens verbeteren? Laat het ons weten.

Meestgestelde vragen


Tool

Is deze bedrijfswaardering betrouwbaar?
KPMG is al vele jaren een van de marktleiders op het gebied van bedrijfswaarderingen. Door gebruik te maken van algemeen geaccepteerde en gebruikte waarderingsmodellen zorgen wij voor een juiste basis om de waardebepaling uit te voeren.

Is deze bedrijfswaardering toepasbaar op mijn bedrijf (soort, grootte, sector)?
Binnen ieder pakket houden we de waardebepaling binnen de context van de gekozen bedrijfstak, dit houdt in dat de organisatie vergeleken wordt met haar branchegenoten. KPMG maakt gebruik van een uitgebreide database waarin alle bedrijfstakken vertegenwoordigd zijn. Uiteraard is ieder bedrijf uniek met een eigen verhaal en karakteristieken, toch zijn er specifieke elementen die kenmerkend zijn voor sectoren. Zo kan bijvoorbeeld de ene sector kan gekenmerkt worden door een steile gemiddelde groei, terwijl de andere gekenmerkt wordt door gemiddeld hoge winstcijfers.

Worden mijn bedrijfsbezittingen (ook wel assets, zoals IP, vastgoed en dergelijke) meegenomen in de bedrijfswaardering?
De waarde van de assets zouden vertegenwoordigd moeten worden in de kasstromen die deze assets genereren. De waarderingsmethoden die we in KPMG Online Bedrijfswaarderingen hanteren, maken alleen gebruik van de waarde van de kasstromen en dus niet van de waarde van de assets zelf.

Kan ik verschillende waarderingen/scenario’s toevoegen voor dezelfde bedrijfswaardering?
Ja, je kunt bijvoorbeeld een scenario toevoegen met een wat mindere prognose of een scenario met optimistische prognoses voor de komende jaren. Het aantal waarderingen/scenario’s is ongelimiteerd.

Ik krijg een negatieve waardering, wat betekent dit en wat moet ik doen?
Hoewel er een mogelijkheid bestaat dat de aandeelhouderswaarde negatief uitkomt, adviseren wij om nogmaals goed naar de ingevoerde data te kijken. Voor het Starterspakket ligt de nadruk op historische cijfers. Als je hier een operationeel verlies hebt geboekt of er een substantiële nettoschuldpost, kan de aandeelhouderswaarde inderdaad negatief zijn. Voor het Pluspakket ligt de nadruk op de prognoses. Loop hier nogmaals de invoer na om te zien of je de prognoses realistisch en correct zijn ingevoerd.

Is KPMG Online Bedrijfswaarderingen beschikbaar in mijn land?
KPMG Online Bedrijfswaarderingen is vooralsnog alleen in Nederland beschikbaar. Daarnaast kunnen alleen Nederlandse bedrijven gewaardeerd worden.

Hoe ziet het waarderingsrapport er uit?
Kijk op de homepage van KPMG Online Bedrijfswaarderingen onder 'Welk pakket kies je?'. Daar kun je voorbeeldrapporten downloaden.

Wordt mijn data vertrouwelijk en veilig behandeld?
Ja, wij behandelen je data vertrouwelijk en veilig. KPMG Online Bedrijfswaarderingen maakt alleen gebruik van systemen die ISOO 27001 gecertificeerd zijn en voldoen aan de allerhoogste veiligheidsnormen voor de relevante software.

Kan ik mijn financiële gegevens (jaarverslag etc.) uploaden naar de tool?
Nee, dit is nog niet mogelijk. Hoewel niet alle gegevens gevraagd worden, moet je de gegevens voorlopig nog handmatig in de tool invoeren.

Welke internetbrowsers worden ondersteund?
KPMG Online Bedrijfswaarderingen is het beste te gebruiken met Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge. Andere browsers en eerdere versies zoals bijvoorbeeld Internet Explorer 10 geven mogelijk figuren slechter weer en hebben een lagere gebruiksvriendelijkheid.


Betaling/pakketkeuze

Wat is het verschil tussen het basis, plus en premium pakket?
Op onze homepage zetten we de verschillen duidelijk voor je op een rij. En als je toch nog vragen hebt, beantwoorden we die graag: contact.

Wat als ik maar één bedrijfswaardering/rapport nodig heb?
Je kunt meerdere scenario's (waardebepalingen) in een pakket uitvoeren. We vinden dat nu eenmaal een cruciaal onderdeel in elke waardering.

Kan ik eerder stoppen en dus geld terugkrijgen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Kan ik upgraden vanuit het basis naar het plus pakket, en van het plus pakket naar het premium pakket?
Ja, dat kan binnen de tool. Alle mogelijkheden zie je als je bovenaan onze homepage klikt op Tarieven.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?
KPMG Online Bedrijfswaarderingen is gemakkelijk en online te betalen via iDEAL.


Methodes

Wat is de 'multiples methode'?
De multiples of factorenmethode is een van de meest gebruikte waarderingsmethodes die gebaseerd is op een vergelijking met branchegenoten.

Met ‘multiple’ bedoelen we de verhouding tussen de ondernemingswaarde en een post van (onder andere) de winst-en-verliesrekening: bijvoorbeeld ondernemingswaarde ten opzichte van de omzet of ondernemingswaarde ten opzichte van het bedrijfsresultaat.

Wat is de 'netto contante waarde methode'?
De netto contante waarde methode is een van de meest gebruikte waarderingsmethodes die gebaseerd is op de prognoses ten aanzien van toekomstige kasstromen van het bedrijf zelf. Deze methode gaat er ook van uit dat elke euro die we in de toekomst verdienen, minder waard is dan een euro vandaag de dag.

Bij de netto contante waarde methode wordt het geld dat een bedrijf in de toekomst kan verdienen (vrije kasstroom) aangepast naar een huidige waarde (netto contante waarde). Oftewel: wat is de huidige waarde van de vrije kasstromen die in de toekomst behaald worden?


Account

Kan ik meerdere bedrijven waarderen op één KPMG Online Bedrijfswaarderingen account?
Nee, dat is niet mogelijk. Daar is een nieuw account voor nodig. Wel kun je meerdere waarderingen/scenario’s toevoegen voor één bedrijf.

Is mijn account nog toegankelijk na het verlopen van de toegangsperiode?
Bij het einde van de toegangsperiode heb je nog wel toegang tot je account en de bijbehorende analyses, zoals het PDF rapport. Het account is wel ‘bevroren’: je kunt dan geen aanpassingen meer maken in de ingevoerde data.


Extra services

Is het mogelijk om mijn waardering na te laten kijken door experts?
Jazeker, KPMG Online Bedrijfswaarderingen biedt deze oplossing in het Premium pakket.

Helpen jullie met het vinden van investeerders?
KPMG biedt verschillende diensten aan, onder andere om investeerders te zoeken. Neem contact met ons op om te kijken of we je verder kunnen helpen.

Kunnen jullie ook helpen bij de aan- of verkoop van het bedrijf?
Misschien wel. Onder andere voor (ver)kooptrjaceten bieden we diensten aan, dus neem even contact op. Dan kijken we of we je kunnen helpen.


Contact

Wat zijn de bedrijfsgegevens van KPMG Online Bedrijfswaarderingen?

  • KPMG Online Bedrijfswaarderingen is een handelsmerk van KPMG Advisory N.V.
  • KVK-nummer: 33263682
  • BTW nummer: NL803417597B01


Hoe kom ik met jullie in contact?

  • Telefoon : +31 20 656 75 52
  • E-mail: onlinebedrijfswaarderingen@kpmg.nl

Is je vraag niet beantwoord, of heb je een tip of opmerking?
We horen graag van je: bel ons of stuur een mail naar onlinebedrijfswaarderingen@kpmg.nl